Metallkonto – precis som ett bankkonto, fast i ädelmetall!

Metallkonto

Med ett metallkonto i finmetall kan du tryggt och smidigt göra överföringar, växla, byta ut, sälja eller ta ut ädelmetallvärdet.

finguld 24k NSG

Precis som ett bankkonto – fast i ädelmetall!

Som kund till oss upprättas alltid ett metallkonto. Metallkontot delas sedan upp i fyra olika kategorier; guld, silver, platina eller palladium.

Metallkontot är helt kostnadsfritt och har mängder med fördelar för dig som kund. Visste du till exempel att du kan göra internationella överföringar via ditt metallkonto? Du kan när som helst växla, sälja, eller byta ädelmetaller baserat på deras värde med oss på NSG.

metallkonto nsg

Nedan har vi listat hur ditt metallkonto fungerar i samspel med våra olika tjänster:

Affinering

När affineringen gjorts sätts din finmetall in på ditt metallkonto efter utförd analys. Du ser enkelt din kontoställning på din faktura. Oavsett om det är en faktura för våra tjänster eller produkter.

Försäljning

Du kan när som helst sälja hela eller delar av ditt innehåll på metallkontot till oss på NSG. Prissättning sker med LBMA AM Auction (tidigare kallat LME AM Fix) som bas.

Trading

Visste du att du kan köpa metaller till ditt metallkonto? Det här är en stor fördel för dig som vill undvika stora svängningar på marknaden. Om du är nyfiken på ädelmetallpriser och villkor berättar vi gärna mer. Fyll i formuläret längst ner på sidan så kontaktar vi dig!

Ädelmetallprodukter

I och med att saldot på metallkontot mäts i vikt kan du när som helst välja att byta viktens värde till motsvarande ädelmetaller som förekommer i vårt produktsortiment. Detta kan vara i form av fingranulat, material så som plans, plåt, tråd eller halvfabrikat. Metallen dras då automatiskt från ditt metallkonto.

Överföringar

Med ditt metallkonto kan du snabbt och enkelt göra överföringar till samarbetspartners. Det kan till exempel handla om konton till leverantörer eller tillverkare.

Tack vare vårt breda kontaktnät inom smyckesbranschen kan du även föra över metall till utländska leverantörer. På så sätt slipper du köpa ädelmetaller utomlands och du behöver inte heller försäkra och skicka ädelmetallen fysiskt. Snabbt, smidigt och väldigt säkert!

Kontakta oss!