”The sea giveth, the sea taketh”. Så lyder årets tema på den finska smyckestävlingen ”Aqua, Ambra, Aquila”. Smyckestävlingen anordnas av Finlands Guldsmedsförbund, Finlands urmuseum, Kotka havsdagar och Maritimcentret Vellamo. Ta chansen och boosta din kreativa sida genom att skapa innovativa smycken inspirerade av havet – ansök nu!

Tävlingens mål är att subjektivt utforska budskap från havet och tolka dem till innovativa, moderna smycken.

Tävlingens upplägg

Tävlingen är anordnad i två steg. Det första steget är ett designskede där deltagarna presenterar sina verk genom skisser och bilder. Till det andra och sista steget så väljs 10 finalister ut som sedan ska förverkliga sina skisser till riktiga smycken.

Tävlingen är öppen för alla och det är fritt fram att använda sitt favoritmaterial (materialet får man bekosta själv). Man får max ansöka till tävlingen med 3 olika bidrag, men varje bidrag kan bestå av ett helt sett smycken.

Bedömning

I bedömningen kommer man bland annat att titta på hantverksmetoder, hur unik designen är, den konstnärliga karaktären samt hur man har tolkat temat i sina smycken. 

En jury kommer att utse 3 vinnare i tävlingen. NSG/Blue Circle är stolt sponsor till tävlingen och vinnarna kommer att vinna presentkort till vår webbshop.

De färdiga smyckena kommer att presenteras på Ruuma-galleriet i Maritimecentret Vellamo den 27 juni till och med 28 juli, 2024. Utställningen kommer att presentera vinnarnas och de övriga finalisternas färdiga smycken. Bidragen kommer även att presenteras på andra utställningar under åren 2024/2025.

Om du vill anmäla dig eller läsa mer om tävlingen så kan du göra det här.

Tävlingspriser

Följande priser delas ut i tävlingen:

Första pris: 1 000 € presentkort för NSG webbshop.
Andra pris: 500 € kupong för NSG webbshop.
Tredje pris: 200 € kupong för NSG webbshop.

Presentkortet gäller för alla varor i vår webbshop, exklusive ädelmetaller.
Priserna sponsras av NSG Blue Circle

Vi önskar dig stort lycka till i tävlingen!

Viktiga datum:

  • Steg 1: Ansökningstiden är 31 januari – 5 april kl. 16.00
  • Steg 2: Skapandet av smyckena pågår 23 april – 3 juni kl.16.00
  • Vinnarna meddelas: 25 april
  • Prisutdelning: I Ruuma-galleriet på Maritimcentret Vellamo, onsdagen den 26 juni
  • Vernissage pågår: 27 juni – 28 juli