Genom initiativet Blue Circle vill NSG, med hjälp av partners och sponsorer, att guldsmedsbranschen ska stärkas och utvecklas. Ändamål för sponsring kan vara olika, i större eller mindre omfattning, från enskilda elever till skolor. Genom att stödja guldsmedslärlingar i början av deras karriär kan ge positiva resultat som kommer gynna branschen på sikt och göra en mer blomstrande och kompetent bransch i framtiden.

Blue circles senaste bidrag gick till Naima Torstensson. Hon håller att utbilda sig till guldsmed via utbildningen Hantverkslärling och har fått en lärlingsplats hos butiken Guldsmed J. Strömberg i Göteborg. Hennes handledare är Jessica Strömberg.

Hon säger själv:
”Utbildningen till guldsmed är över mina förväntningar. Jag har jätteroligt och trivs riktigt bra med att vara i verkstan varje dag och tillverka kundernas drömsmycken. Jag känner starkare än någonsin hur viktigt det är att vi bevarar hantverksyrken som detta inför framtiden.”


I samband med detta behövde hon stöd för att skaffa nödvändigt verktyg för sin utbildning. Här kan du se Naimas senaste alster: En ring med en fjäril, där ringskenan och vingarna är i silver och kroppen är i 18k rödguld. Naima nämner att hon gjorde denna ring till butiken, och en kund fattade tycke för den, men ville istället ha den i rödguld och vitguld. Så nu arbetar jag med fjäril-ring nummer två. 

Vi önskar henne lycka till med utbildningen och hoppas på att få se många fina skapelser i framtiden.