Idag den 30/11 är det guldsmedens dag och vi vill självklart hylla alla fantastiska guldsmeder!

Guldsmidet har alltid legat oss varmt om hjärtat

I snart 30 år har vi försett smeder med ädelmetaller, halvfabrikat, verktyg och tillbehör. Vi vill bidra till en hållbar ädelmetallbransch och vi arbetar därför nära tillsammans med våra kunder för att bevara yrkets tradition och roll på marknaden.

Vi vill också passa på att göra en shout-out till Guldsmedernas Riksförbund. Har ni sett deras nya snygga hemsida? Om inte spana in den här!

Branschstärkande projekt

Vi arbetar ständigt för att lyfta den nordiska guldsmedsbranschen. Det gör vi bland annat genom branschstärkande projekt som Aurumforum och Guldalliansen.

Aurumforums vision är att fungera som en inspirerande informationskälla för alla som är intresserade av smycken. Vi vill inspirera och öka kunskapen hos allmänheten om äkta smycken, samt lyfta branschen och guldsmedernas arbete. Vi vill att människor ska förstå fördelarna med att handla äkta smycken.

Ett av våra mål med Guldalliansen är att kommunicera fördelarna med att gå till en erfaren guldsmed. Guldalliansen.se ska vara konsumenternas självklara samlingsplats när de vill skapa ett nytt smycke, omarbeta/reparera ett smycke eller sälja guld. Hit ska man kunna vända sig för att hitta en lokal guldsmed som har hög yrkeskompetens, ett hållbarhetsfokus och som brinner för att skapa vackra smycken. Vi är stolta över våra medlemmar och deras arbete!

Blue circle - ett initiativ av NSG

Nytt initiativ

Nu tar vi ytterligare ett steg i vårt mål mot en starkare bransch med det nya initiativet Blue Circle. Syftet med Blue Circle är att samla in pengar genom ett partnerskap för leverantörer och yrkesverksamma inom branschen. Pengarna kommer oavkortat att gå till stipendier, priser, sponsring och andra branschstärkande ändamål, men även till välgörenhet.

Vill du veta mer? Läs mer här.