För en hållbar guldbransch

Idag är det jordens dag som är till för att uppmärksamma oss om världens miljöproblem!

Arbetar du till exempel med farligt avfall? Då är det väldigt viktigt att hanteringen sköts på ett korrekt sätt och att du återvinner det – viktigt för vårt jordklot men även bra för plånboken!

Vi på NSG arbetar ständigt för en hållbar guldbransch och vill öka medvetenheten kring hur man som verksam inom branschen kan arbeta mer hållbart. För de flesta guldsmeder är återvunnet guld numera en självklarhet, men korrekt kemikaliehantering kan vara svårare. Som guldsmed har du eget ansvar att veta vart ditt material kommer ifrån. Därför är det viktigt att välja leverantörer med omsorg – som kan visa upp de rätta certifikaten.

När NSG återvinner guld från sekundärt material sker det i en sluten process utan vare sig cyanid eller kvicksilver. Det sker alltså inga okontrollerade utsläpp, och dessutom återanvänder vi kemikalierna!

Återvinn korrekt!

Det kan bli farligt om hanteringen av kemikalier sker på ett felaktigt sätt så det är viktigt att du som bedriver en verksamhet måste följa Miljöbalken och känna till lagar och regler. Du behöver ständigt kontrollera och kunna uppvisa att du använder och återvinner dem på ett korrekt sätt.

Är du osäker på hur du ska göra hjälper vi dig gärna med korrekt avfallshantering, återvinning och affinering. Vi skickar dig en kemikalielåda, då du inte får transportera denna typ av farligt gods på egen hand. Vill du veta mer? Kontakta oss! info@nsg.se 

Tjäna pengar på ditt avfall

Du kan tjäna pengar på ditt avfall genom att återvinna det. Inför återvinningen bör du inte blanda dem olika avfallstyperna med varandra – inte bara för miljöns skull utan för att du också ska få tillbaka maximalt med guld vid utvinningen. Visste du om att guld kan reagera med vissa plastmaterial och guldet kan då mer eller mindre gå upp i rök?!

Påminnelse! Du har väl inte missat vi just nu erbjuder dig 25% rabatt på hela kostnaden när du lämnar in krätz till oss. Erbjudandet pågår fram till den 29 april 2022. Så passa på och gör en god gärning både för miljön och för plånboken och återvinn all gammal krätz du har liggandes i verkstaden! Beställ ett fat här!