Smycken & Klockor Branschmöte

Den 2–3 september hölls äntligen Smycken & Klockor Branschmöte, som arrangerades av Guldsmedsbranschens leverantörsförening, GLF och Svenska Mässkonsult. Branschmötet är ett nytt koncept som ersätter den tidigare branschmässan Precious.

– Det var första gången som jag var på den svenska mässan för guldsmeder och jag tyckte att den var kanon. En blandning av olika leverantörer och varumärken inom branschen. Helheten kändes bra och som något det finns möjlighet att bygga vidare på inför kommande år, säger Sebastian Almgren på NSG.

Trots att mässan var betydligt mindre i år, ungefär en femtedel av tidigare år, så var stämningen på topp bland de som var där. Det kändes som att alla som besökte mässan hade längtat efter att äntligen få ses igen.

– Det kändes som att många var glada att det var en mässa igen. Vissa tyckte att det kändes lite litet mot vad de har varit vana vid tidigare, men ändå glada att det finns något, säger Kristoffer Lindbom på NSG.

nsg monter branschmötet 2022

Många besökare i NSG:s monter

Det var kul att så många kom förbi NSG:s monter på Branschmötet och slog sig ned i en av fåtöljerna för ett härligt samtal. Vi fick svara på frågor om våra investeringsprodukter, återvinningstjänster, de nya lokalerna, men även på frågor om hur det gått under pandemin och hur vi ser på framtiden. Det var dessutom extra kul att få möta så många av våra kunder från södra och norra Sverige eftersom vi inte ses så ofta.

– Det var kul att få ett ansikte på kunder som man kanske bara mejlat eller pratat över telefon med. Och också få chansen att prata lite om annat, inte bara jobb, säger Johanna Singh på NSG.

Förutom att umgås, var det många som var ivriga att få möjlighet att titta på och känna på våra produktnyheter. Det var även många som passade på att handla produkter till extrapris i vår fyndhörna.

– Som vanligt frågas det om nyheter. Det verkar också finnas ett omättat behov av att få se och känna på våra produkter, men det är en utmaning med över 5000st produkter. Om du har vägarna förbi vårt kontor i Stockholm så är du varmt välkommen att besöka vårt showroom. Där kan du få se och känna på ett utbud av våra produkter, säger Johnny Singh VD på NSG.

nsg monter

Slå ett slag för branschen!

I Blue Circles monter höll vi en spännande puttävling. Det var roligt att så många ville vara med och tävla. Grattis säger vi åter igen till Artavazd Simonyan från Elegant som var fredagens vinnare. Och grattis till Nova som trotts sin föga ålder vann lördagens tävling – mycket imponerande!

Tack igen till våra partners och tack till er som valde att stötta Blue Circles viktiga arbete. Tillsammans skapar vi möjligheter för människor inom branschen!

– Vi är tacksamma för alla kronor som kommer in från olika hörn, det blir mycket tillslut och det vi fick in var ett steg på vägen, säger Kristoffer Lindbom som arbetar med Blue Circle.  

Arbetar du med något nytt projekt nu under hösten som du behöver en sponsor till? Då kan Blue Circle hjälpa till. Vi kan hjälpa dig med allt ifrån finansiering av material, till priser och stipendier, till stöd och råd. Hör i så fall av dig till bluecircle@nsg.se. Våga fråga – inget projekt är för stort eller för litet!

En livlig fest efter Branschmötet

Efter mässan anordnades det en gemensam middag i balsalen på Scandic Infra City. Det bjöds på god mat och rolig underhållning av Ricardo Ausin på scen – innan kvällen sedan övergick i dans framför DJ:n.

Då vi alla i branschen inte ses så ofta så valde vi att anlitade en fotograf för att föreviga den lyckade kvällen. Du hittar fler foton från kvällen i artikeln ”Del 3: Rapport från Svenska smyckebranschen” på Aurumforum.se. Gå in och kika och se om du fastnade på bild!

På aurumforum.se hittar du även vår skribent Kina Anderssons rapporter från Branschmötet: ”Del 1: Rapport från svenska smyckebranschen” och ”Del 2: Rapport från svenska smyckebranschen”.