Nu lanserar NSG en ny webbshop som möjliggör en smidig investering i guld, både för företag och privatpersoner. Dessutom erbjuder de också en helt ny förvaringstjänst.

NSG gör det enklare att investera i guld

NSG lanserar nu en webbshop som gör det enkelt för alla att investera i guld. NSG är ett tryggt familjeföretag med snart 30 års erfarenhet inom guldbranschen. NSG har därmed mycket lång erfarenhet inom handel med investeringstackor.

Tina Gustawsson, marknadskoordinator på NSG, menar att den nya investeringsshoppen är en del i ledet av en självklar utveckling.

— Det blev ett naturligt steg då vi vill vara tillgängliga både fysiskt och digitalt just för att kunna möta alla våra kunders behov. Vårt mål med nsginvest.se har varit att optimera kundresan och göra det både enklare och tryggare för privatpersoner och företag att kunna göra en investering, säger Tina.

Visionen med NSG invest föddes ur en vilja att bredda erbjudandet och svara på ett behov och en efterfrågan. Och i takt med digitaliseringen och ökad digital mognad är lanseringen av NSG invest en viktig del i att bredda tillgänglighet såväl som att bemöta ett köpbeteende som hela tiden förändras.

— Självklart vill vi kunna erbjuda det våra kunder efterfrågar. Och i arbetet med tjänsten har vi jobbat med att optimera kundresan. Nu kan alla våra kunder, både företag och privatpersoner, göra sina investeringar på nätet och betala tryggt med banköverföring via Trustly med BankID. Givetvis finns det fortfarande möjlighet att hämta sin beställning hos oss i Stockholm, men den nya plattformen möjliggör en platsoberoende investering, säger Tina.

Brett sortiment av tackor och mynt

NSG invest är ett tryggt och smidigt alternativ vid investering i ädelmetall vilket har varit visionen från start. Sebastian Almgren, säljare på NSG, menar att en av de stora fördelarna med plattformen är den enkelhet som den medför.

— Med nsginvest.se gör vi det enklare och tryggare för både privatpersoner och företag att kunna genomföra beställningar av tackor med trygga leveranser, där sändningen är försäkrad av oss. Vi kan både förmedla mer information kring investering i ädelmetaller samtidigt som vi kan ge en mer utförlig beskrivning av respektive produkt som vi erbjuder, berättar Sebastian.

nsginvest.se kan du handla guld- och silvertackor, guldmynt och passande tillbehör. Vi erbjuder även ett sortiment av cirkulerade guld- och silvertackor. De guldtackor som NSG erbjuder kommer från C.Hafner och är uteslutande tillverkade av återvunnet guld och är CO2-neutrala.

Guld som investering

Att köpa guld är historiskt sett en bra investering. Den genomsnittliga årsavkastningen sedan år 2000 har varit 10.24% (CAGR). Många som har för vana att handla med exempelvis aktier använder ofta guld som en hävstång i sin investeringsportfölj. Och en stor anledning till det är att guld tenderar att stiga i värde när världsläget är oroligt medan många andra investeringar i regel minskar i värde när det är osäkra tider.

Guld är ofta präglat av konflikter och brott mot mänskliga rättigheter. Dess värde skapar intressen som drabbar både miljö och människor. Genom att investera i återvunnet guld, istället för nybrutet, minskas risken att guldet tagit oetiska vägar för att nå din portfölj. Allt guld från C.Hafner som NSG förmedlar är återvunnet och LBMA-certifierat och därmed konfliktfritt.

Investera i silver

En investering i silver skiljer sig från en investering i guld. Guld anses ofta vara en trygg investering medan silver procentuellt rör sig mer prismässigt. Någonting som såklart har både för- och nackdelar. Tack vare prisrörelserna skapas möjligheten till en bättre investering, men på grund av dem är ädelmetallen kanske något för den mer riskfyllda investeraren.

Guld och silver har liknande faktorer som styr priset på dem. En skillnad är emellertid att deras användningsområden skiljer sig. Silver har en bra termisk och elektrisk ledningsförmåga vilket gör att det används mycket inom industrin, men också att metallen är intressant för en bredare målgrupp. Det som bådar gott för silver är att hela samhället genomgår en massiv elektrifiering, någonting som kan tala för att efterfrågan kan öka. Men precis som med alla investeringsmedel, är det ingen som kan veta hur silver står sig i morgon – eller om tio år.

NSG:s nya förvaringstjänst

I samband med lanseringen har NSG också lanserat en förvaringstjänst som gör logistiken kring investeringen mer enkel.

— Förvaringstjänsten vi lanserat gör det möjligt för kunder att investera i fysiskt guld utan att behöva oroa sig för leveranser eller förvaring. Tjänsten går alltså ut på att vi med hjälp av tredje part kan förvara våra kunders guldtackor i ett högsäkerhetsvalv, säger Sebastian.

Förvaringstjänsten innebär fördelar för dig som vill investera i guld men som inte vet vart du ska förvara det. Genom tjänsten förkortas sträckan till en investering och dessutom kan man som investerare vara helt trygg med att guldet förvaras på säkrast möjliga sätt. Tjänsten innebär en investering som hanteras helt av NSG.

— När man talar om investering i fysisk ädelmetall dyker ofta frågan upp om hur man bör förvara det. Denna förvaringstjänst är en del av den förbättrade kundresan. Fördelarna med förvaringen är att NSG sköter all logistik kring beställningen, och som kund behöver du inte teckna försäkring då det är inkluderat. Detta gör det även möjligt att genomföra snabbare köp- och säljtransaktioner till en väldigt konkurrenskraftig prisbild, avslutar Sebastian.

Är du intresserad av att investera i guld? Besök nsginvest.se

Skriven av Hanna Larsson, Hey Communication